Gerze İlim Yayma Cemiyeti liderliğinde toplanan birçok parti ve sivil toplum kuruluşu Ensar Camisi’nden Gerze Otogarı’na kadar yürüyüş yaptı. Sivil toplum kuruluşları daha sonra bir de konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmacı olarak İlim Yayma Cemiyeti ve diğer STK’lar adına konuşan Mustafa Ataman, “Kıymetli Kardeşlerim, Aziz Müslümanlar bu basın açıklamasını Gerze İlim Yayma Cemiyeti öncülüğünde ilçemiz- deki sivil toplum kuruluşları adına yapıyoruz.

Bölgemizin kanayan yarası Filistin ve Gazze'de bu günlerde yaşananları çaresizlik, üzüntü ve kızgınlıkla takip etmekteyiz. Bizler savaşa komutan tayin ettiğinde yaşlılara, çocuklara, hastalara, hayvanlara, ibadethanelerde ibadet edenlere, ekili dikili arazilere ve hayvanlara asla dokunmayacaksınız diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Yani savaşın da ahlakı olduğuna inanan bir terbiye üzereyiz.

Maalesef 15 gündür işgalci İsrail devletinin saldırıları insan hafızasının alamayacağı boyuta ulaşmıştır. Okul vurmak, masum insanların sığındığı ibadethaneleri ve en sonunda yaralıların tedavi edildiği hastaneleri vurmak sıradan hale gelmiştir. Bu saldırılar artık katliam ve soykırım seviyesine gelmiştir.

İnsanlığın yalnız bıraktığı Filistin bu şok edici katliamları 75 yıldır yaşamaktadır. Mescid-i Aksa'nın mahremiyeti 1948'den beri çiğneniyor. Barış şehri olan Kudüs 75 yıldır mahzun. Yerleşimci çeteler her gün Filistinlilerin evlerini ve mallarını gaspediyor.16 yıldır boykot altındaki Gazze'de 2,5 milyon insan zindan hayatı yaşıyor. Tüm bu haksızlıklara dur demesi gereken hür dünya ne yapıyor.Zalimi mazlum, mazlumu da zalim göstermek için ellerindeki tüm fırsatları vicdansızca kullanıyor. Desteğin her türlüsünü vermektedirler. İşte bu yüzden

Bu katliamın ortağı Akdeniz'e gemilerini gönderen ABD'dir, İngiltere'dir.

Bizler tarihin her döneminde olduğu gibi mazlumların yanında olduk. Gazze'de öldürülen mazum bebek, çocuk, kadın ve erkeklerin yanında olmak için müslüman olmak da gerekmiyor. Sadece insan olmak yeterli. Gerze Sivil Toplum Platformu üyeleri olarak son beyanımız şudur zalimin karşısında, mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından dua okundu.

Eyleme STK temsilcilerinin yanı sıra, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve bazı siyasi parti temsilcileri de katıldı.