11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, eşi Reva Beray Özarslan ve geleceğe nefes olmak isteyen vatandaşlar ile Cumhuriyetimizin 100. Yılı Akliman mevkiinde fidan dikilerek kutlandı.

Ülkemizin siluetini işlediğimiz Sinop’a özel bir çalışma ile 5.700 adet fidanın dikildiği çalışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’nın dikim töreninde, günün anlam ve önemi ile ilgili Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur ve Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ın konuşmalarının ardından, öğrenciler halk oyunları gösterilerini sergilediler. Sonrasında, Orman ve ağaç sevgisi konulu şiirler okunarak, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Bununla beraber eş zamanlı olarak gerçekleştirilen dikim etkinlikleriyle, Merkez’ de 5 ayrı noktada 8.360 adet, Erfelek’te 4 ayrı noktada 507 adet, Ayancık’ta 11 ayrı noktada 2.700 adet, Boyabat’ta 12 ayrı noktada 23.698 adet, Saraydüzü’nde 5 ayrı noktada 62.355 adet, Durağan’da 6 ayrı noktada 330 adet, Gerze’de 4 ayrı noktada 190 adet, Dikmen’de 3 ayrı noktada 120 adet ve Türkeli’de 7 ayrı noktada 1.740 adet; olmak üzere toplamda 57 farklı dikim alanında 100.000 adet fidan, tarafından toprakla buluşturuldu.

WhatsApp Image 2023-11-11 at 13.37.30

Vali Mustafa Özarslan konuşmasında şunlara yer verdi: “Kıymetli Mesai Arkadaşlarım, protokolümüzün kıymetli üyeleri, basınımızın güzide temsilcileri, değerli Sinoplu hemşerilerim, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili çocuklar, Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümünü, Doğa, Kültür ve Medeniyet Şehri Sinop’umuzda; Cumhuriyetimizin şanına yakışır şekilde düzenlediğimiz etkinliklerle kutlamaya devam ediyoruz.

Yeşil ve ağaç sevgisi ile bilinen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde “Daha yeşil bir Türkiye” için başlatılan, “Milli Ağaçlandırma Günü’’nde Geleceğe Nefes Cumhuriyet’e Nefes sloganıyla gerçekleştirmiş olduğumuz ‘’100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’’ fidan dikimi etkinliğine hepiniz hoşgeldiniz.

Sizleri sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

WhatsApp Image 2023-11-11 at 13.37.28 (1)

Kıymetli Sinoplular; Ormanlarımız ülkemizin akciğerleri, en büyük zenginlik kaynağıdır. Ormanlarımız bereketli topraklarımızın bekçileri, yurdumuzun süsü, güzelliği ve bereketidir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Şehit ve Gazi Ailelerine Yemek Programı Düzenlendi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Şehit ve Gazi Ailelerine Yemek Programı Düzenlendi

Biz tabiatla kardeş, ağaçla, çiçekle, yeşille, toprakla dost bir milletiz. Ağaca, bitkiye, hayvana değer veren, onlara saygı gösteren güzel bir geleneğe kültüre sahibiz. Son nefesinde ağaç dikmeye özendirilen, tabiatı korumayı hayırlı işlerden sayan bir medeniyetin, bir kültürün mensubuyuz.

Gelecek nesillere doğal miras olarak bırakacağımız ormanlarımızı korumak, geliştirmek, fidan dikerek yeni orman alanları oluşturmak ve çocuklarımıza erken yaşlarda ağaç sevgisini, orman sevgisini kazandırmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.

 Bugün Türkiye'nin en kuzey noktası, güzel şehrimiz Sinop’umuzda 57 farklı lokasyonda 100.000 fidanı toprakla buluşturuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’mizin siluetini işlediğimiz 4000 merte kare alan toprağımıza 5.700 adet fidan dikimini gerçekleştireceğiz.

WhatsApp Image 2023-11-11 at 13.37.28

Toprakla buluşturduğumuz fidanların Cumhuriyetimiz, ülkemiz, milletimiz, Sinop’umuz ve aydınlık geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bu Duygu ve Düşüncelerle;

Cumhuriyetimizin yüzüncü yıldönümünü en içten duygularla bir kez daha kutluyorum. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kurucu kahramanları, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve şükranla anıyorum.

 Orman Yangınlarında hayatını kaybeden orman teşkilatı mensubu şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen Orman Bölge Müdürümüze ve Orman Teşkilatı çalışanlarına ayrıca bugün burada bizleri yalnız bırakmayan kadirşinas Sinoplu hemşehrilerime teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”